Nő laptopnál dolgozik otthon

A home office előnyei

Nemcsak vállalkozóként, hanem alkalmazottként is dolgozhatsz home office-ban. A közös bennük az, hogy mindkét lehetőség nagyfokú szabadságot ad, így magad oszthatod be az idődet.

A home office azonban nem biztos, hogy mindenkinek való. Hiszen ha határidős munkáról van szó, akkor tudnod kell menedzselni az idődet és a legnagyobb önuralommal leülni dolgozni. Erre nem mindenki képes, így egy idő után felhalmozódhat a rengeteg munka. Az én taktikám általában az, hogy hasonlóan dolgozom, mint egy alkalmazott, így megvan a napi rutinom. Kilenctől délig dolgozom, ebédelek, majd egy órától ötig ismét végzem a munkámat. Persze vannak napok amikor ez felborul, ugyanis az időpontjaimat mindig délelőttre szervezem. Ebben az időszakban mindig kevés ember mozog, így gyorsan kapok időpontot, valamint általában sehol sem kell várakoznom. 

Több idő

Csakis tőled függ mennyi időt szánsz a munkádra és a magánéletedre. Ha megfelelően osztod be az idődet, akkor kiegyensúlyozott életed lehet. Hiszen minden számodra fontos dologra juthat időd. Az pedig már külön nagy előny, hogy reggel nem kell elkészülnöd, munkába menned és hazajönnöd. Így már pár órát naponta meg tudsz spórolni. Ha pedig hirtelen gyors elintéznivalód támad, bármikor felállhatsz az asztaltól és mehetsz a dolgodra, majd utána folytathatod a munkádat. Én nőként a házimunkával is jól tudok boldogulni, ugyanis miután végeztem az egyik munkámmal, beteszek egy mosást, vagy elindítom a mosogatógépet, esetleg kiporszívózok, meglocsolok. Mivel néha tartani kell egy kis szünetet és átmozgatni minden porcikádat, így én ezt az időt duplán hasznosan ki tudom használni.

Senki nem szakít félbe

Meglehetősen bosszantó tud lenni, amikor belemerülsz a munkádba, majd folyamatosan csörög a telefonod, odajönnek a kollégák kérdezni ezt-azt, így a gyorsan elvégezhető munkából akár több órás feladat is lehet. Nekem szövegíróként különösképp fontos, hogy senki ne zavarjon meg. Ugyanis ha elmerülök mélyen a gondolataimba és megzavarnak, akkor elszállhat az ihlet és akár több órát is ülhetek egy szöveg felett, mire olyan lesz, mint szeretném. Persze ha ez előfordul, akkor inkább félreteszem a munkámat és akkor veszem újra elő, amikor ismét jönnek a gondolataim. Addig más hasznos dolgot csinálok.

Bárhol dolgozhatsz

Nem vagy helyhez kötve, csakis internethez és esetleg áramhoz. Egy jó wifi vagy mobilinternet segítségével, valamint egy jó akksival rendelkező laptoppal szinte bárhonnan dolgozhatsz. Beülhetsz a kedvenc kávézódba, elutazhatsz másik városba, de akár külföldön, egy szép tengerparton is elvégezheted a munkádat. Soha senki nem fogja megkérdezni, mikor és hogyan készült el a munkád, csak a határidő és a minőség fog számítani. Az az érzés pedig leírhatatlan, hogy míg másoknak görcsbe áll a gyomruk már vasárnap este, hogy másnap ismét be kell menni dolgozni, te alig várod, hogy hétfő legyen és elmehess a kedvenc helyedre vagy  egy inspiráló környezetbe dolgozni.