A sikeres női vállalkozók 8+1 szokása

A sikeres női vállalkozók 8+1 szokása

Számos tulajdonság, szokás hozzájárulhat ahhoz, hogy egy női vállalkozó igazán sikeres lehessen. Ezeket pedig érdemes figyelembe venni, ugyanis egyre több nő veszi át az irányítást az üzleti és a műszaki életben, a tudományos kutatásban, sőt még az űrutazásban is. Lássuk is, mely szokások vihetnek téged közelebb napról napra a céljaidhoz.

Készíts listát, tervet

Írd be a teendőidet mindig a naptárba, majd esténként tervezd meg a következő napod. Így biztosan nem marad ki egy elintéznivaló sem. Kevésbé lesz stresszes a napod, hiszen nem kell folyamatosan azon törnöd a fejed, hogy miket kell még tenned.

Iktass be én-időt

A legtöbb nőnek szüksége van arra, hogy kicsit önmagával is foglalkozzon. Tudják, hogy csak akkor érezhetik magukat igazán jól a bőrükben, ha adnak magukra, és békében vannak a saját lelkükkel. Ezért fontos, hogy szakíts időt magadra, hogy kicsit feltöltődhess! Menj el kozmetikushoz, masszázsra, edzeni, vagy olvass egy számodra érdekes könyvet. Találd meg azokat a programokat, amelyek a leginkább segíthetnek neked megtalálni a lelki egyensúlyt.

Mindig legyen célod

Ha mindig újabb és újabb célokat tűzöl ki magadnak, akkor minden reggel úgy fogsz ébredni, hogy van miért felkelni. Motivált leszel, és igyekszel mindent úgy csinálni, hogy napról napra közelebb kerülhess az álmaid megvalósításához.

Tanulj, fejlődj folyamatosan

Az intelligens és sikeres vállalkozó nők rengeteget olvasnak. Elsősorban szakmai, irodalmi vagy önismereti könyveket, de nem bulvárlapokat. Ahhoz, hogy ismereteidet, szókincsedet, kreativitásodat növelni tudd, nélkülözhetetlenek a könyvek. Én például imádok blogolni. És hogy miért? Mert úgy érzem, minden nap tanulhatok valami újat, és ezért fizetnek is. Míg korábban én fizettem a tudásért, ma már nekem fizetnek. Ha valaki megkérdezné tőlem, mit tennék, ha megnyerném a lottót, a következőket válaszolnám: megkeresném a legjobb befektetési lehetőségeket, továbbra is dolgoznék hobbi szinten, és tanulnék életem végéig. Annyi mindent szeretnék megtanulni, megérteni a világból. De szinte lehetetlen egy emberöltőnyi idő alatt a világ összes tudását magamba szívni.

Ha nincs is elég időd és lehetőséged állandóan tanulni, igyekezz legalább a saját területeden folyamatosan fejlődni. A tudás egy olyan hatalom, amit senki nem vehet el tőled.

Gondolkodj pozitívan

Ahol azt hallod, olvasod, hogy gondolkodj pozitívan és az egész életed megváltozik, annak ne dőlj be! A pozitív gondolkodás nem helyettesítheti a kitartást, a szorgalmat, és a rengeteg áldozatot, amelyek szükségesek a céljaid eléréséhez. De határozottan fontos, hogy pozitívan gondolkodj az élet minden területén, ugyanis ez az egyik leglènyegesebb összetevője a siker receptjének. Higgy magadban és a céljaidban!

Élj egészségesen

Nehéz úgy sikeresnek és kiegyensúlyozottnak lenni, hogyha nem figyelsz oda a testi és lelki egészségedre. Ehhez pedig hozzátartozik az egészséges étkezés, a sportolás, és akár még a wellness is. Az egészséges étkezés hozzájárulhat ahhoz, hogy elégedett legyél a testeddel és jó érzéssel tölthet el, hogy sokat tettél a betegségek megelőzéséért. A sportolás is segíthet az alakformálásban, azonban ezen kívül az egyik legjobb hatása az, hogy segíthet kiengedni a gőzt, a mindennapi stresszt. A wellnessezés pedig teljes feltöltődés jelenthet egy nehéz hét után. Egy kis pezsgő fürdő, szauna vagy egy lazító masszázs csodákra képes.

Legyen rend és tisztaság magad körül

Biztosan veled is előfordult gyerekkorodban, hogy amikor le kellett ülnöd tanulni, inkább először rendet raktál, mintsem tanulj. De mennyivel jobb érzés volt úgy megírni a leckét, hogy nincsenek szanaszét dobálva a cuccok…!Nekem ez a szokásom a mai napig megmaradt, csak most már figyelek arra, hogy ne legyen rendetlenség körülöttem. Nem hiába van az a mondás, hogy “rend a lelke mindennek”. Ha magad körül rend van, az életed is nagyobb eséllyel lehet rendben. A fókusz a munkára, a tanulásra kerül, nem pedig arra, hogy miket kellene még otthon megcsinálni.

Válogasd meg a barátaidat

Ha igazán sikeres vàllalkozó szeretnél lenni, akkor itt az idő, hogy megválj azoktól a barátaidtól, akik negatív hatással vannak ràd. Akik állandóan csak panaszkodnak, de nem tesznek azért, hogy jobb legyen az életük. Akik csak leszívják az energiádat, de nem bátorítanak a céljaid elérésében, hanem inkább elbizonytalanítanak. 

Igyekezz körülvenni magad olyan emberekkel, akik támogatnak, örülnek a sikereidnek és segítenek elérni a céljaidat.

Legyél kiegyensúlyozott

Bár itt az élet nagykönyve szerint azt kellene írnom, hogy a sikerhez fontos a boldog párkapcsolat, házasság, valamint a családalapítás, az igazsàg az, hogy nem ez számít. A lényeg az, hogy te boldognak és kiegyensúlyozottnak érezd magad, legyél épp bármilyen élethelyzetben. Ha te szingliként imádod az életed, akkor élj úgy, mások elvárása nélkül. Ha pedig párkapcsolatban gondolkozol, akkor igyekezz egy olyan társat találni, aki értékel, felemel, és közösen elérhetitek a céljaitokat. A sikeres vállalkozók egyik titka az, hogy rendben van a magánéletük.