<strong>Fahéj: a sokoldalúan jótékony és imádott téli fűszer</strong>

Fahéj: a sokoldalúan jótékony és imádott téli fűszer

Tudtad, hogy a fahéj fogyasztásával sokat tehetsz az egészségedért?

A téli időszak egyik legkedveltebb fűszere a fahéj.

A fahéj története régre visszanyúló mind fűszerként, mind orvosságként. Az ókorban például akkora kincsnek tartották, hogy értékesebbnek számított még az aranynál is. A fahéj a fahéjfa barna kérgéből készül, és szárított hengerenként vagy őrölt por formájában vásárolhatjuk meg.

Mivel a fahéj erős antimikrobiális, gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő hatással bír, így a szervezetre rengeteg jótékony hatása lehet, mindemellett a szervezetet egészségesen tartó antioxidánsok, polifenolok és ásványok (kalcium, mangán, vas és rostok) különleges forrása.

1.Szabályozhatja a vércukrot

Például a 2-es típusú cukorbetegek számára kiváló fűszer lehet, ugyanis segíthet a testünknek reagálni az inzulinra, ezzel normalizálva a vércukorszintet.

2. Segítheti az agyműködést

A fahéj javíthatja a szellemi éberséget.

3. Védelmet nyújthat a szívbetegségek ellen

A fahéj felveszi a harcot a rossz koleszterinek ellen és jelentősen csökkentheti az általános koleszterinszintet. A gyulladáscsökkentő hatásai segíthetnek gyógyítani a belső szövetek gyulladásait.

4. Javíthatja a vastagbél működését

A fahéj kiváló rost-, kalcium- és mangán forrás. A kalcium és a rostok kombinációja kedvezően befolyásolhatja a vastagbél működését.

5. Javíthatja a vérkeringést

A fahéjban lévő kumarin nevű vegyületnek vérhígító hatása van, így megelőzheti a  vérrögképződést.

Illata igen jellegzetes, amelyet főleg a téli és az ünnepi időszakhoz kötünk: imádjuk a forró kávén megszórva, a forralt borba beleszórva, teaként iszogatva,  a mézeskalácsba beletéve, de illatosítóként és gyertyaként is megteremti otthonunkban a

téli időszak és az ünnepek szeretetteljes hangulatát.

A fahéj annyira imádott egy fűszer, hogy elég csak a nevét kimondanunk, és már is ott érezzük az illatát az orrunkban.