sushi tál az asztalon

Így teheted különlegessé az üzleti ebédet

Vállalkozóként számtalanszor előfordulhat, hogy üzleti ebédre hívod meg az egyik leendő vagy már meglévő ügyfeled. Ilyenkor hosszas gondolkodás következik, hogy vajon melyik étterem lenne az ideális. Az én egyik kedvenc éttermem közé tartozik például a Wasabi Extra. Azonban kizárólag akkor választom ezt a japán ízvilágot, ha az ügyfelem is odavan a tengeri herkentyűkért. Ezért érdemes előtte őt is megkérdezni, hogy milyen irányzatú étterem felelne meg neki. Meglehetősen kellemetlen szituációt eredményezhet, ha semmit nem tud választani az étlapról, így már rosszul indulhat a megbeszélés.

Miért választom szívesen a sushit üzleti ebédként?

Frissen készítik

Ha sushiról van szó, akkor nem érdemes spórolnod, ugyanis a kevésbé színvonalas helyeken nem biztos, hogy frissen készítik el, valamint a különleges halak beszerzési helye és tárolása is kérdéses. Így ha fontos alkalomról van szó, akkor mindenképp az egyik legigényesebb és legnépszerűbb éttermet válaszd, mint a Wasabit Extra-t. Ahol nemcsak helyben készített, friss sushik várnak rád, hanem káprázatos ízkavalkád is.

Egészséges

Egy igazán jól elkészített sushi egészséges. Ugyanis a tengeri halak alacsony zsírtartalmúak, Omega3 zsírsavban gazdagok, így jótékony hatással lehetnek a szív-és érrendszerre. Ezenkívül számos más vitamint, ásványi anyagot is tartalmaznak, mint ahogy a zöldségek is. A Maki sushik pedig speciális algaalapokkal készülnek, amelyek kiváló kalcium- és vasforrásnak számítanak. Bár sokan úgy gondolják, hogy diétás ételről van szó, azonban ma már panírral, majonézzel, krémsajttal, szószokkal is vegyítik, így míg a többi ételhez képest egészségesnek számít, ebben a formában mégsem diétás ételről van szó. Viszont egy lazacos, tonhalas vagy zöldséges makisushi már diétásnak számít. A salátaként adott gyömbér és wasabi pedig antibakteriális hatású lehet, továbbá segítheti az emésztést. Az egyszerű, algába tekert sushi kevés kalóriát tartalmaz, viszont annál több vitamint, így kiváló választás ebédre. Nemcsak finom, hanem laktató is.

Különleges ízvilágú

Ha már igazi sushi ínyenc vagy, egy pillanat alatt le tudod nyűgözni az ügyfeledet, hogy mennyire otthon vagy a japán a konyhában. Ajánlj neki bátran egy különleges japán italt, limonádét valamint a kedvenc sushi válogatásodat. Az pedig hab a tortán, ha kitűnően bánsz a pálcikával és még egy kis történetet is tudsz mesélni a sushi világáról.

Ismertesd vele a sushi fajtákat. 

Maki sushi: Ez a legismertebb sushi fajta. Kiterített bambuszrolóra teszik a szárított tengeri algalapot, amelyet rizzsel beborítanak és a közepére teszik a halcsíkokat vagy zöldségeket. A bambuszroló segítségével feltekerik, kicsit összepréselik, majd kis szeletekre összevágják. (6-8 darabra) 

Futo Maki: A Maki sushi olyan fajtája, amikor nem egy fél, hanem egész algalapot használnak fel, és többféle dolgot beletesznek.

Big Maki (kifordított tekercs): Nem az alga van kívül, hanem a rizs és általában szezámmagban forgatják meg.

Nigiri sushi: csak rá van helyezve a rizsből készült gombócra a halcsík, zöldség vagy bármilyen más tengeri kütyü.

Ezekt wasabival, gyömbérrel és szójaszósszal tálalják.

Nem telítődsz el teljesen

Ezek a falatnyi ételek annyira különlegesek, hogy lassú evésre késztetnek. Így az étel minden apró zamatát ki lehet élvezni. Közben pedig nem jelent problémát a beszélgetés sem, hiszen egy pillanat alatt el lehet fogyasztani egy-egy falatkát.

Bár a mondás úgy tartja, hogy a férfiak szívéhez a hasukon keresztül vezet az út, hasonlóan működhet ez a business világban is. Egy jól sikerült üzleti ebéd már félsiker lehet.

Write first comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.