Elegáns nő otthonról dolgozik

Miért irtóznak a férfiak az erős nőktől?

Egy mai, modern, független nő képes egyedül is megállni a helyét ebben a felgyorsult világban. Ez pedig ijesztő lehet a legtöbb férfi számára, így hamar köddé válhatnak. De miért teszik ezt?

Mert a független nő túl sok. Okos, sikeres, határozott, igényli az énidőt és teljesen önálló. Ezek a tulajdonságok nagyon izgalmasak először egy férfi számára, aztán egy idő után megijed. Nehezen tudja elfogadni azt, hogy a nő semmilyen szinten sem függne tőle, így akár feleslegesnek is érezheti magát. Rájön, hogy neki nem tud füllenteni, valamint zavarja az egóját, hogy a nő szinte olyan sikeres, mint ő. Bár a szíve hozzá húz, az esze hosszú távon már nem. Ekkor kezdődnek a komplikált szituácók. 

A férfi úgy gondolja, hogy ennek a nőnek nincs gyenge oldala, nem lenne jó anya, biztosan karrierista válik belőle, csak nem vallja be még magának sem. A férfi közben pedig olyan nőre vágyik, aki finom, kedves, bújós, halkszavú, minden nap lefőzi a finom ételeket és körülötte sertepertél, miután hazaért. Szerinte csak az ilyen típusú nő tudja az igazi, szeretetteljes családi légkört megteremteni. Így elkezd a férfi furán viselkedni, mindenféle modern, kegyetlen lerázós trükkökkel eltávolítja magától a sikeres nőt.

Az erős nő lehet igazán nőies, szeretetteljes családanya

Egy igazi férfi nem fél az okos nőtől. Sőt! Büszke rá. Imádja, hogy nem csak a testét kívánja, hanem az agyával is vágyik rá. Bárhol jelennek meg, tudja, hogy azonnal mindenkinek fel fog tűnni, hogy az ő párja mennyire eszes, olvasott, magas intelligenciájú. Nem tud betelni vele. Csodálja, felnéz rá és támogatja ott, ahol tudja.

Persze a nő hozzállásán is sok múlik. Hogy le tudja-e vetni a férfiasabb énjét, miután átlépte az otthona küszöbét. Hagyja-e a férfit érvényesülni az oldalán?

Egy férfinak rettentően fontos, hogy anyagi és érzelmi biztonságot nyújthasson a családjának. Ő szeretne lenni a családfő, és ezt hagyni is kell neki. A nőnek éreztetni kell vele, hogy büszke rá, felnéz rá és megbecsüli. Ha úgy adja a helyzet, érdemes megdícsérni is. 

A nő lehet egyszerre sikeres a szakmájában és otthonában is

Egy intelligens nő tudja, mikor milyennek kell lennie. Míg az üzleti világban domináns, erős, kitartó, addig otthon kedves, biztonságra vágyó, nőies, bújós kiscica, aki hagyja, hogy a férfi igazán férfi legyen mellette. Amíg ő  főz, takarít addig a párja elvégzi a férfias feladatokat otthonukban. Sikeresen kialakítják a férfi-női szerepet a mindennapokban.

Kölcsönös tisztelet

A jó kapcsolat egyik titka a kölcsönös tisztelet. Egyik fél sem fitogtatja az erősségét, nem alázza meg a másikat meggondolatlan kijelentésekkel, amelyek sérelmeket okozhatnak. Mindketten tudják hol a határ, hiszen ha megszűnik a tisztelet, azzal együtt vége a határtalan szeretetnek és az érdeklődésnek is.