Szerelmespár naplemente közben lufikkal

Mitől lesz boldog és harmonikus a párkapcsolatod?

Bár nincs két ugyanolyan kapcsolat, mégis van pár olyan támpont, amelyekre ha mindkét fél törekszik, úgy hosszú, boldog és kiegyensúlyozott közös élet várhat rájuk. Egy fontos dologról azoban nem szabad megfeledkezni: egy kapcsolat két emberen múlik. Hiába tesz meg mindent az egyik fél, ha a másik a kisujját sem mozdítja meg a pozitív változás érdekében. De most nézzük meg, hogyan teheted és teheti a párod a kapcsolatotokat igazán boldoggá:

Figyeljetek egymásra!

Amint vége egy kapcsolatnak, általában az az első gondolatunk, hogy az egyik fél biztosan hűtlen volt. Azonban a legtöbb párkapcsolat az elhidegülés, az érdektelenség miatt ér véget. Ennek fő oka valószínűleg az elkényelmesedés lehet. Egy kapcsolaton dolgozni kell mindkét félnek. Ha egy idő után csak az egyik fél törekszik a közös, szép életre, úgy létrejöhet a kiábrándultság érzése, amelyet a végén felváltja a közömbösség, az érdektelenség. Már nem egyszer hallottam a környezetemben is, hogy a barátnő vagy feleség többször elmondta az urának, hogy mi zavarja, mely dolgokon kellene változtatni, azonban csak a folytonos ígéretgetések történtek meg. A legtöbb nő számos esélyt ad egy férfinak, hogy változtasson, azonban erre már csak akkor hajlandóak, amikor megtapasztalták, hogy mit veszítettek. Ekkor viszont már túl késő.

Oldjátok meg a problémáitokat!

Mi bajod van? Semmi! Ez a szituáció mindenkinek ismerős. Viszont mindannyian tudjuk, hogy az a semmi, az jelent valamit. Egy problémát, amit épp nem szeretnék felfedni. Pedig a férfiak azt várnák el, hogy ha megkérdezik mi a bajunk, akkor mondjuk el. Sem türelmük, sem kedvük nincs barkóbásat játszani, hogy vajon mi történhetett, ami téged bánt. Ők a könnyebb, egyenes utat és választ szeretik. És neked sem jó, ha nem mondod el azonnal mi bánt, hiszen elkezd benned felgyűlni a sok apró, zavaró tényező, amelyeket egyszercsak hirtelen a párodra fogsz zúdítani és órási nagy veszekedés fog keletkeznin ebből. Ne adjatok esélyt a komoly perpatvaroknak! Ha valami bánt, zavar, beszéld meg azonnal a pároddal. Amúgy sem jó haragban elaludni egymás mellett.

Törődjetek magatokkal!

Ne mástól várd elsősorban a boldogságod, hanem saját magadtól. Minél egészségesebb, elégedettebb és boldogabb vagy, annál többet tudsz adni a másiknak. Akkor leszel igazán kiegyensúlyozott a kapcsolatodban, ha igazán önmagad lehetsz. Ha megtalálod a saját testi-lelki békéd. Ha elégedett vagy a testeddel, a jelenlegi helyzeteddel, az életeddel. Amennyiben nem érzed magad teljesnek, úgy változtass, amin kell. Menj el edzeni, kövess egy számodra elfogadható diétát, járj el jógázni, tedd azt, ami téged igazán boldoggá tesz. Ha mindenről lemondasz, úgy unalmassá válhat az életed, belefásulsz a hétköznapokba, amely kihatássa lesz a kapcsolatodora.

Tegyél a külsődért, a lelkedért, így nemcsak te, hanem a párkapcsolatod is kiegyensúlyozott lehet.

Tiszteljétek egymás Énidejét!

Mindannyiunknak van olyan kedvenc időtöltése, amikor szívesen elvagyunk a magunk kis világában. Van aki gyűjti a régi a pénzeket és azokat nézegeti rendezgeti, van akit a különleges ételek elkészítése kapcsol ki, míg más elmegy motorozni vagy meginni egy sört a haverokkal. Ha a párunknak épp egy kis én-időre van szüksége, akkor hagyni kell, hadd menjen. Senkit sem szabad teljesen magunkhoz láncolni, mert azzal csak az ellenkezőjét fogjuk elérni. Frusztrált lesz, majd egy idő után megelégeli ezt a helyzetet. Persze az sem jó, ha minden nap erre hivatkozva elmegy szórakozni. Igyekezni kell megtalálni az egészséges középutat.

Szeretkezzetek!

A jó kapcsolat egyik titka a jó sex. Amint eltűnik a közös együttlét, az már a kapcsolati válságnak, az elhidegülésnek a jele. Természetesen valahol normális jelenség az, hogy sok év után csökken az intim pillanatok száma, azonban törekedni kell arra, hogy az a bizonyos láng sose aludjon ki. Érdemes átbeszélni a közös vágyakat, beújítani pár dolgot, hogy a szerelem, a vágy mindig meglegyen kettőtök között.