15+1 pénzkereseti lehetőség otthonról, anyaként 

15+1 pénzkereseti lehetőség otthonról, anyaként 

Valljuk be őszintén, hogy mi nők hiába “dolgozunk” 0-24 ben a gyerekünkért, családunkért, a Gyed/Gyes összege köszönő viszonyban sincs az anyaként belefektetett időnk és nehézségek arányával. Ezért biztosan Te is elgondolkodtál már azon, hogyan tudnál több pénzt beletenni a családi kasszába, és hogy milyen munkát vállalhatnál, ami egy kicsit kiszakíthat az otthonlétből, vagyis az anya-mókuskerékből.

Íme 15+1 ötlet, amivel egy kis plusz pénzt kereshetsz, és amivel később akár teljes állásban is dolgozhatsz otthonról, gyerkőcök mellett:

1. Legyél virtuális asszisztens!

Ha korábban esetleg már dolgoztál titkárnőként, akkor a virtuális asszisztencia testhez álló feladat lehet számodra. Otthonról szervezhetsz meg mindent, amire egy kisvállalkozásnak szüksége lehet. Általában a következő feladatokra számíthatsz: rendszerezés, szervezés, ügyfelekkel való kapcsolattartás, e-mailek megválaszolása, számla kiállítása és kiküldése, vagy más adminisztrációs teendők.

2. Legyél próbavásárló!

A próbavásárlás egy nagyon izgalmas feladat, közben pedig egy kis pénzt is kereshetsz vele. Nincs más dolgod, mint interneten kikeresni, milyen cégeknél van erre lehetőség, majd a cég útmutatásai alapján elvégezni a vásárlást, tesztelést, végül leírni a véleményedet.

3. Legyél online marketing asszisztens!

Ha közel áll hozzád a közösségi média világa, és még a marketinghez is van egy kis affinitásod, akkor online marketing asszisztensként is dolgozhatsz. Rengeteg cég nehezen tud lépést tartani a napi posztok gyártásával, közzétételével, így biztosan nagy segítség lennél, ha pár órában elvegeznél olyan feladatokat, mint például:

  • fotók, képek megszerkesztése
  • tartalmak feltöltése
  • videóanyagok megvágása
  • termékfeltöltések
  • előadások, hanganyagok szerkesztése

Nem kell mindegyikhez értened, csak merj bátran jelentkezni, ha már végeztél hasonló munkát.

4. Kereskedj a használt dolgaiddal!

Ha egy csomó felesleges dolog ott lapul az otthonodban, akkor itt az ideje, hogy úgy szelektálj, hogy közben nagyot kaszálj! Hirdesd meg a használt cuccaidat Jófogáson, Vaterán, vagy FB Marketplace-en, de ha van hozzá kedved, időd, piacra is kijárhatsz eladni a dolgaidat. Ma már számos olyan vállalkozó van, akinek a fő profilja például a külföldről behozott használt bútorok, tárgyak értékesítése.

5. Használd a kreativitásodat, kézügyességedet!

Ha van egy kis kreativitásod, és örömödet leled a kézzel készített dolgokban, akkor vállalhatsz egyéni dekoráció vagy ajándékcsomag készítést is. Sokszor a piciknek, de még a felnőtteknek is vannak olyan egyedi elképzeléseik, amiket boltokban nem lehet megkapni. Így Te lehetsz a megoldás, aki a gyerekek által kedvelt mesehősöket a szobájukba varázsolja, vagy a szülinapi zsúrokat mesésre dekorálja.

6. Keress pénzt a fotóiddal!

Ha imádsz fotózni és van érzéked, valamint felszerelésed is hozzá, akkor érdemes elvégezned egy fotós tanfolyamot, ahol papírt is kapsz a szakmádról. Ezután kiválaszthatod, melyik téma áll hozzád a legközelebb. Esküvői fotózás? Újszülött fotózás? Rendezvényfotózás? Termékfotózás?

Ha pedig csak hobbifotós vagy, akkor töltsd fel a gyönyörű fotóidat olyan oldalra, ahol pénzt adnak értük.

7. Legyél babysitter!

Ha már úgyis vigyázol a saját gyerkőcödre, miért ne vigyázhatnál máséra is? Ma már egyre több anyuka él azzal a lehetőséggel, hogy egy babysitterre vagy egy pótnagymamára bízza a gyermekét, amíg neki elintéznivalója van. Ha szívesen töltenéd az idődet Te is, és a gyermeked is több csemetével, akkor ez a kellemes és játékos munka neked való.

8. Korrepetálj vagy oktass online!

Ha valamiben nagyon jó vagy, akkor korrepetálhatsz is személyesen vagy online. A legegyszerűbb módja az online oktatásnak a Zoom vagy Skype, de kész videós oktató anyagokat is készíthetsz, amiket majd értékesíthetsz. Ha igazán keresett tanár szeretnél lenni, akkor érdemes egy speciális területet kitalálnod, mint például: üzleti angol oktatás, német korrepetálás németországi állásinterjúra, vagy matekfelkészítő emelt érettségire.

Ma már egyre nagyobb az érdeklődés az egyénre szabott oktatásra, ahol kifejezetten a saját nehézségeikre szeretnék fektetni a hangsúlyt a jelentkezők.

9. Indíts saját blogot!

Ha igazán jó vagy a szakmádban, és szívesen írnál róla, vagy úgy gondolod, hogy értékes gondolataid vannak a világ felé, akkor indíts egy saját blogot! Arra azonban készülj fel, hogy ez egy hosszútávú befektetés, nem azonnal lesz sok követőd, olvasód,  akik által egy kis pénzt tudsz keresni.

10. Legyél szövegíró!

Ha helyesen tudsz írni, és úgy érzed, egy költő veszett el benned, érdemes kipróbálnod magad a szövegírás területén. A legtöbb cég általában egy próbamunkát kér, és ha tetszett nekik, akkor már írhatsz is nekik.

11. Legyél fordító vagy feliratozó!

Ha kiváló nyelvtudással rendelkezel, akkor ezt a tudást könnyen a hasznodra fordíthatod. Különböző fordítóirodák, valamint kisebbb-nagyobb cégek is keresnek fordítót, akik a marketinganyagokat, szerződéseket, e-mail-eket lefordítja. De olyan lehetőség is létezik már a piacon, hogy a cégek/vállalkozók videóit feliratozhatod. Kissé időigényes feladat, így szívesen bízzák ezt külsős személyre.

12. Networking-elj!

Ha érdekelnek a társadalmi kapcsolatok, és szeretsz csapatban dolgozni, akkor ez a te területed lehet.

A hálózati marketing lényege, hogy termékeket ajánlsz, és minden eladás után jutalékot kapsz. Ha pedig partner csapatot építesz, akkor további jutalék lehetőségekre számíthatsz. Ilyenek lehetnek a különféle kozmetikai termékek, vagy egészséget támogató vitaminok/termékek.

13. Legyél tanácsadó baba-mama témakörben!

Ha már van egy-két gyerkőcöd, akkor sok mindent megtapasztalhattál a baba-mama világban, így ezt a hasznodra is fordíthatod. Mégpedig úgy, hogy a kismamáknak vagy a friss anyukáknak adsz tanácsot egy adott területen, mint például

  • Babahordozó tanácsadóként
  • Szoptatási tanácsadóként
  • Dúlaként;  ha szeretnél más nőket és családokat támogatni a babavárás időszakában vagy a szülésnél. Dúlaként stabilitást, támogatást nyújtasz a leendő anyának, de nem avatkozol be orvosi ügyekbe. A szülés során mellette állsz, és kezet nyújtasz neki, vagy mentálisan támogatod.
  • Anya coach-ként

14. Tölts ki kérdőíveket!

Szintén interneten tudsz szétnézni, milyen cégek végeznek különböző felméréseket, amelyeken Te is részt vehetsz, és egy kis pénzt is kereshetsz vele.

15. Indíts saját webshopot!

Ezt szándékosan a lista végére hagytam. A legtöbb anyuka fejében az él, hogy a webshop az egyik legjobb passzív jövedelemforrás. Tény, hogy valóban otthonról végezhető munka, azonban rengeteg teendő van vele, valamint tőke, idő és marketingtudás is kell hozzá, hogy népszerű és jövedelmező legyen. Ha mindez megvan, akkor indíthatod a megálmodott kis webshopodat.

+1 Vállalj átmeneti munkát, ha szívesen dolgoznál!

Ha már a kis csemetéd esetleg félnapos bölcsis, akkor részmunkát is vállalhatsz. Sajnos Magyarországon ez nem annyira divat az irodai munkák világában, de ha szerencséd van, találhatsz a végzettségednek megfelelő részmunkaidős állást.

Átmeneti megoldásként azonban fizikai munkát is végezhetsz, ha szeretnél kimozdulni otthonról, és egy kis pénzt is keresni. Például elmehetsz takarítónőnek, gyümölcsárusnak, újságosnak vagy akár szezonális munkára is jelentkezhetsz. (szőlőművelés, gyümölcsszedés)