Szerelmespár egymára néz naplementében

Randitrendek: modern és kegyetlen szokások

Évről évre egyre nehezebbnek tűnik olyan párt találni, akivel egy stabil kapcsolatot lehetne kialakítani, ugyanis a modern randitrendek hamar szétzilálják a kezdeti fellángolásokat. Amióta interneten próbáljuk megtalálni az igazit, egyre kegyetlenebb koptatási módszerek jelennek meg, amelyek lelki sérülést okozhatnak egy érző félnek. A mai felgyorsult világban az apró nézeteltérések esetén már nem a probléma megoldására törekszünk, hanem a mielőbbi továbblépésre, a következő személy keresésére koncentrálunk, így nem elegáns módon képesek vagyunk lerázni azt a személyt, akitől végül semmit nem akarunk. Hitegetjük mindaddig, amíg ki nem találjuk, mi legyen a sorsa.

Ma már egyre több randitrend jelenik meg, amelyeknek már nevet is adtak.  Ha szingli vagy, jobb ha még időben felkészülsz ezekre a jelenségekre. Amennyiben megtaláltad már az igazit, akkor dőlj hátra és tedd össze a két kezed, hogy neked ezeket már nem kell átélned.

Ghosting Köddé válás

Ez a trend már több éve ismert azok körében, akik párt keresnek. De biztosan neked is ismerős lehet ez a szituáció: megismerkedsz valakivel, azonnal megjelenik a rózsaszín köd és a világ legszerencsésebb emberének érzed magad, hogy végre olyan személyt találtál magad mellé, akiről mindig is álmodtál. Eleinte minden tökéletes, gondolatban pedig már az esküvőt, a gyerekeiteket tervezed. Majd egyszercsak mindennek vége.

Mindenféle magyarázat nélkül a másik fél egyik pillanatról a másikra nyomtalanul eltűnik. Nem veszi fel a telefont, nem ír vissza, egyáltalán nem reagál. Mintha köddé vált volna. Ez a ghosting.

Orbiting Ólálkodás

Ez a ghosting rosszabb verziója. Nem tűnik el teljesen az életedből, hanem állandóan legyeskedik körülötted. Nem keres, nem hív, azonban lájkolgajta mindenedet. Valószínűleg nem szeretné, ha elfelejtenéd, és talonban tart téged. Így szinte képtelenség őt elfelejtened. Vegyél erőt magadon és tiltsd le mindenhol! Ne hagyd, hogy játszon az érzelmeiddel!

Curving Sunyítás

Ez is egy lekoptatási módszer. Általában azok folyamodnak ehhez, akiknek nincs elég bátorságuk a másik elé állni, hogy megmondják, hogy másra vágynak vagy inkább tovább keresgélnének. Ők reagálnak az üzenetre, azonban csak pár nap múlva, majd jönnek a kifogások, miért így tettek. Ne dőlj be ennek a trükknek se, ugyanis pár sort írni valóban nem megerőltető, valamint ha valaki tényleg szeretne téged megismerni, akkor nem fog ilyet tenni. Nem fogja rád sajnálni az idejét. 

Breadcrumbing – Húzás

Egész gyakori jelenség. Az illető, akivel épp ismerkedsz, csak apró információkat szivárogtat magáról, majd hosszabb-rövidebb időkre eltűnik. Néha azonban újra előkerül és szép szavakkal áraszt el téged, a reményt újra felébresztve benned. Aktív a közösségi felületeiden, bókokkal lep meg egy-egy kommentben, azonban több napig sem képes felvenni a telefont. Ez elég bosszantó, de egyben vonzó is tud lenni. Ne akard őt megfejteni, inkább kerüld el messziről,hiszen csak játszik veled, és legyezgeti veled a hiúságát.

Kittenfishing  – Füllentgetés

Ez a kifejezés a catfish szóból jött létre. Ezt pedig azokra mondják, akik az online világban alteregót építenek fel maguknak, álnévvel, álprofillal. Fő szórakozásuk pedig, hogy trollkodnak össze-vissza, mások idejét kihasználva. A Kittenfish nem ennyire kegyetlen, azonban ő sem őszinte. Ő egy olyan profilképet tesz ki, ami körülbelül tíz évvel ezelőtt készült, amikor még szép volt a haja, a bőre és igazán vonzó volt. Azonban amikor találkozol vele, akkor csak pislogsz, mint hal a szatyorban, hogy vajon ő áll-e előtted, akivel megbeszélted a randit. Hamar rájössz, hogy igen, azonban már elég ráncos és plusz 20 kg lehet rajta. Bár lehet nem mindig tudatos ez a jelenség, igyekezz hamar kiszűrni, hogy valóban úgy néz-e ki, mint a profilképen és te is törekedj arra, hogy a valóságnak megfelelő képeket tegyél ki a közösségi felületekre.

R-bombing – Válaszmegvonás

Talán ettől mindannyian a falra tudnánk mászni: amikor írsz egy számodra fontos üzenetet, a másik pedig elolvassa és nem válaszol rá semmit sem. Te pedig csalódott leszel, hiszen annyira vártad, hogy mit fog üzenni, azonban ő semmibe nézi a soraidat, nem is érdekli őt. Ezt pedig rendszeresen megteszi, sportot űz belőle.

Zombiing – Kísértés

Ez ismét a Ghosting egyik rossz változata, talán a legrosszabb. A kiszemelted miután felszívódott mindenféle megbeszélés nélkül, letilt mindenhol és teljesen kizár az életéből. Majd amikor valamilyen sérelem éri egy másik kapcsolatban, esetleg valami trauma történt az életében, újra megtalál téged, és tőled várja a vigaszt, a kedves és megnyugtató szavakat. Ne hagyd, hogy újra behálózzon! Tarts legalább távolságot, ha már nem bírod ki, hogy ne válaszolj neki.