Vége a szürke lakás trendnek!Ezek a színek hódítanak 2022-ben

Vége a szürke lakás trendnek!Ezek a színek hódítanak 2022-ben

Míg 2010 körül a narancsos, barackos árnyalatok voltak a legkedveltebb színek, az elmúlt években a szürkés-fehér, minimalista színvilágot részesítettük előnybe. Idén azonban teljesen más színek dominálnak.

Mégpedig olyan színek, amelyek nyugodt, pihentető hatást keltenek otthonunkban. A lakástrendet erősen befolyásolta az a tény, hogy 2020-tól sokan home office-ba kényszerültek.

Ekkor sokan belevágtunk otthonunk csinosítgatásába, mégpedig olyan stílusban, hogy minél közelebb érezhessük magunkhoz a természetet. Ugyanis minél inkább bezárva éreztük magunkat, annál jobban vágytunk kifelé. És ha már mi nem mehettünk ki, az otthonunkba igyekeztünk egy kis természetet varázsolni. 

Ezért lettek a 2022-es színek a föld színei, amelyek nyugodtak, visszafogottak, természetközeliek és harmonikusak.

Íme 2022 Top 5 falszíne

1.A zöld tónusok

2. A meleg földszínek / vörös tónusok (bordeaux, rubin, terrakotta, rozsdavörös)

3. A bézs árnyalatai

4. A sötétkék tónusok

5. A sárga árnyalatok (barack / mustársárga / okker)

A nád színe lehet igazán népszerű

Ezekhez a színekhez tökéletesen passzol a pár éve megjelent nád szín is, melynek népszerűsége olyan gyorsan növekszik, hogy felveheti a versenyt a szintén természet ihlette bodza árnyalatával és a fehér színnel is.

A nád árnyalata békés és biztos alapot ad otthonunknak. Nevét kimondva, színét látva pedig szinte magunk elé képzelhetjük a hullámzását, hallhatjuk a szél keltette suhogását, és a nyugtató természetben érezhetjük magunkat.

A nád színe sosem tolakodó, ezért remek alapot ad a további természetes anyagok használatához: kombinálhatjuk szinte bármilyen fajta fával, de a bambusz, a rattan, és a fonott kiegészítőkkel is harmóniában áll.

A nád környezettudatosságot, természetszeretetet sugall. Aki ezt a színt választja, tudja, hogy a menedéket nyújtó természetnek szüksége van ránk, és nekünk is rá.

A lakberendezési trendek alapján a cél egyre inkább a funkcionális otthonok teremtése, ahol mindennek megvan a helye és szerepe. Ám közben nem feledkezhetünk meg a legfontosabb feladatáról sem: hogy teret adjon a kikapcsolódásnak, a feltöltődésnek, a kreatív alkotásnak, és önmagunk felfedezésére.